Ook in de cultuursector heeft de Brexit zijn sporen nagelaten. Tijdens deze online infosessie informeren wij, het Departement Cultuur, Jeugd en Media, VLAIO en de steunpunten (FARO, VI.BE, Kunstenpunt, Circuscentrum) je over de mogelijkheden om BAR-financiering aan te vragen voor je culturele projecten.

Wat?

Op 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie getreden. Veel organisaties zijn getroffen door de (handels)belemmeringen, die ontstaan zijn door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de douane-unie en de interne markt. Om de negatieve impact te beperken heeft de Europese Unie de Brexit Adjustment Reserve (BAR) toegekend aan de lidstaten. De BAR-middelen bieden ondersteuning aan onder andere projecten van getroffen organisaties en vzw's. De aanvraag verloopt via VLAIO.

Op woensdag 1 juni 2022 om 12 u. organiseren het Departement Cultuur, Jeugd en Media, VLAIO, de steunpunten (FARO, VI.BE, Kunstenpunt, Circuscentrum) samen met ons een online infosessie om de BAR-financiering aan de culturele sector voor te stellen. Er wordt ook een vraag-en-antwoordsessie voorzien.

Voor wie?

Voor culturele organisaties die een negatieve impact ondervinden van de Brexit.

Programma

  • 12 u: Welkom door het kabinet Cultuur van minister Jambon (nog te bevestigen)
  • 12.05 u: Inleiding door het Departement Cultuur, Jeugd en Media
  • 12.10 u: Toelichting van de BAR-middelen door VLAIO
  • 12.30 u: Presentatie van het BAR-dossier van Cultuurloket
  • 12.40 u: Presentatie van de ondersteuning van de steunpunten (Kunstenpunt, VI.BE, Circuscentrum, FARO)
  • 12.50 u: Q&A
  • 13.15 u: Einde

Info en inschrijvingen

De infosessie vindt online via Teams plaats op woensdag 1 juni van 12 u. tot 13.15 u. Schrijf je via deze link vooraf in. Een aantal dagen voor het webinar ontvang je een link om deel te nemen aan de digitale infosessie.  Het webinar wordt ook opgenomen. Zo kun je de presentatie achteraf herbekijken of delen met je collega's.