Op 1 januari 2021 wordt Maarten Quaghebeur directeur van Cultuurloket. Hij volgt Jan Timmermans op die later in 2021 met pensioen gaat. 

Maarten is nu bij Cultuurloket de coördinator van de kenniscel. Hij studeerde in 1998 af als Meester in de Dramatische Kunst. Daarna ging hij aan de slag als docent en maakte hij theaterrecensies voor Klara. 
Het werk van artiesten naar een breed publiek brengen en hen daarbij zakelijk ondersteunen was de rode draad bij alles wat Maarten al in de cultuursector ondernam. 

Hij deed dat als directeur en manager van een aantal Belgische artiesten bij het managementkantoor Rockoco en als co-organisator bij de muziekfestivals Boomtown, Glimps en Feest In Het Park. Zijn muziekcafé Video bood tot 2018 een podium aan heel wat Belgisch en internationaal talent. 

Hij deed beleidservaring op als voorzitter van de Muziek Managers Federatie MMAF, was bestuurder van het International Music Managers Forum en lid van de beoordelingscommissie Muziek van de Vlaamse Gemeenschap. 

Jan Timmermans werd in 2004 directeur van het toenmalige Kunstenloket. 

In 2018 verruimde de Vlaamse Gemeenschap de opdracht.  Cultuurloket bevordert ondernemerschap en professionalisering in de Vlaamse cultuursector en faciliteert toeleiding naar aanvullende financiering. 
Tijdens deze coronacrisis creëerde Cultuurloket een hulplijn en werkte het samen met het Departement CJM een reeks FAQ’s uit.

Vanaf 1 september 2020 tot en met 31 december 2020 werkt Maarten zich in in zijn nieuwe functie. Op 1 januari 2021 wordt hij directeur.