De opbrengsten binnen de cultuursector zijn niet altijd in overeenstemming met de kosten die gemaakt worden. Kunst en cultuur creëert niet enkel hapklare producten voor betalende klanten maar maakt ook ruimte voor ontwikkeling, experiment, reflectie en kwetsbare groepen die geen financiële draagkracht hebben.  

Organisaties buiten cultuur en betrokken individuen kunnen en willen daar financieel aan bijdragen. Maar hoe benader je ze? En waarom zouden ze jouw werking steunen? We verzamelden met Cultuurloket heel wat informatie hierover die we met jullie deelden tijdens onze inspiratieweek van 22 tot 26 november 2021. Een recap: laat je inspireren.

  • Herbekijk onze webinars over het thema:
  • Liever luisteren dan kijken? Check dan zeker onze podcast Cultuurzaken. In 8 afleveringen hoor je culturele ondernemers vertellen over hun projecten vol passie en creativiteit. Hoe ze leefbaar worden en blijven. 
    Luister hier. 
  • Ook aan de lezers hebben we gedacht. Greet Teunkens van de Warande volgde begin dit jaar onze Expeditie Cultuurwervers. Ze wou de fondsenwerving van het cultuurhuis  anders aanpakken. Het mocht uitgebreider, meer toegespitst op uitwisseling en met een accent op maatschappelijke relevantie. Maar hoe?
    Lees het hier.
Inspiratieweek — Fondsenwerving