Evalueer jezelf of je organisatie en ontdek wat je innovatiecapaciteit is.

Waarom deze tool?

Activiteiten in de cultuursector gaan meestal gepaard met creativiteit en flexibiliteit. Door constant te innoveren en te vernieuwen, blijft de sector weerbaar en veerkrachtig. De COVID-19-pandemie onderstreept het belang van innovatie  om uitdagingen om te zetten in opportuniteiten voor de sector.

Met deze tool kan je je innovatiecapaciteit of die van je organisatie meten. De tool focust niet op de artistieke innovatie capaciteiten, maar kijkt naar innovaties gericht op financiële robuustheid, brede toegankelijkheid en bereik. De resultaten bieden inzichten in je huidige innovatiecapaciteit en geven tips over hoe je deze kan versterken. 

Hoe werkt de tool?

 1. Start de tool.
  Kies of je de evaluatie doet voor jezelf of voor je organisatie. Als je de vragenlijst eerst intern wilt bespreken, kan je de vragenlijst downloaden. Registreer met je Cultuurloket-account of vul de tool in zonder registratie. 
   
 2. Verkrijg duidelijke resultaten.
  Krijg een totaalbeeld van je huidige innovatiecapaciteit en vergelijk jezelf met andere spelers in de cultuursector. Ontvang tips per onderdeel op basis van je score en ontdek hoe je je innovatiecapaciteit kan vergroten. 
   
 3. Vergelijk met je vorige resultaten. 
  Als je inlogt met je Cultuurloket-account worden je resultaten bewaard. Zo kan je de tool later opnieuw invullen en zien hoe je score evolueert. 
   
 4. (Vervolg je subsidieaanvraag.)
  Je moest de tool volledig invullen om een subsidie te kunnen aanvragen in het kader van het Innovatiemechanisme (nu niet meer mogelijk). 

 

Herbekijk onze webinarreeks over innovatie in cultuur: