© Foto: Selina De Maeyer

SKaGeN is een theatercollectief uit Antwerpen dat altijd al gefascineerd is door technologie. Toen ze in lockdown moesten door corona en er een gat ontstond, leek het hen het best om daar gewoon in te springen. Zo kreeg Mathijs het idee voor ‘WatchApp’, een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp. 

Laat je in deze achtste aflevering van Cultuurzaken besmetten door het enthousiasme en lef van Mathijs F. Scheepers (SKaGeN). Hij gaat in gesprek met Lise Bonduelle (presentatie) en Annemie Verlinden (Cultuurloket) over hoe onze sector de ideale plek is om te innoveren. 

Beluister de aflevering nu via je favoriete podcastapp:

Over Cultuurzaken

Een podcast over culturele ondernemers met projecten vol passie en creativiteit, en hun zoektocht naar manieren om financieel leefbaar te worden en te blijven.

Nooit eerder lag de nadruk zo hard op ondernemerschap in de cultuursector en waren er zoveel verschillende mogelijkheden om een cultuurproject te financieren. De cultuurwerker van vandaag is hybride en de zoektocht naar disciplines, samenwerkingen, zakelijke en financiële modellen is onderdeel van het dagelijks werken in cultuur.

Laat je acht afleveringen lang inspireren door verhalen over creatief en cultureel ondernemen in de podcast Cultuurzaken. Lise Bonduelle gaat er om de twee weken in gesprek met onze zakelijk consulenten en gepassioneerde cultuurwerkers.

Vijf Gentse organisaties die via matchfunding en crowdsourcing geld ophalen om een voormalig dierenasiel om te toveren tot een creatief open huis. Een cellist die droomt van een digitale marktplaats voor kunstenaars en na een intense zoektocht naar financiering een business angel vindt die wil investeren in zijn project. Een productiehuis dat met Tax Shelter en sponsoring hun allereerste langspeelfilm financieert. Buurtbewoners uit Borgerhout met het wilde plan om samen een pand te kopen via winwinlening en er een theater voor de buurt op te richten.

Deze en nog meer verhalen hoor je vanaf 15 juni in onze podcast Cultuurzaken. Verhalen die van cultuur een (nood)zaak maken.

Podcast Cultuurzaken